De omgeving

Lesbos ligt in het noordoosten van de Egeïsche Zee, net onder de kust van Turkije. Het is op twee na grootste Griekse eiland. . Lesbos heeft een landoppervlakte van 1630 km2 met een kustlijn van 370 km en een bevolking van 88.500 inwoners. Het is een vruchtbaar eiland met een bijzondere architectuur, mooie natuur, traditionele gebruiken en een lange historie.

In de oudheid was het een welvarend eiland met een culturele bloei. De dichters Sapfo en Alkeos hebben hier onder andere gewoond.

De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan op dit eiland begroeid met olijf – en pijnbomen en zijn zacht glooiende heuvels. In de hoofdstad Mytilini tref je een mengeling van oosterse en westerse elementen aan: je vindt er zowel Oosterse kerken, een byzantijnse burcht en een antiek amfitheater. Molyvos is dan weer de meest schilderachtige stad. De haven en de straatjes met trapsgewijs gebouwde geveltjes zijn beschermde monumenten. U waant er zich zo in de middeleeuwen

Niet alleen het heerlijke klimaat is een bekende eigenschap van het eiland, maar ook het prachtige landschap, de olijfboombossen, Ouzo (anijsdrankje), houtsnijwerken en warmwaterbronnen typeren Lesbos.

Olijfbomen zijn na het toerisme een belangrijke bron van inkomsten.

Eressos en Sigri liggen in het zuidwesten van het eiland. Tussen het vissersplaatsje Sigri en Eressos bevindt zich een uitgestrekt natuurgebied: het Versteende Woud. Het beschermde natuurgebied telt heel wat miljoenenoude fossielen en is absoluut een bezoek waard.  

Skala betekent ’trap’ en zo was Skala de trap naar zee: Eressos en Skala Eressos

Skala Eressos is in een waanzinnig mooie baai gelegen,met een prachtig groot strand. Het heeft een van de mooiste en meest schone stranden van heel Griekenland en een rij cafés en restaurants aan het water die niet commercieel maar gewoon heel gezellig aandoen. Op deze plek kom je echt helemaal tot rust, want het is ver weg van alle drukte van de toeristenplaatsen. De omgeving van Skala Eressos is adembenemend mooi, met prachtige bergen en mooie vergezichten op de zee

Skala Eressos heeft ook overblijfselen van een middeleeuws kasteel, en een mozaïekvloer uit de 5e eeuw na Christus (achter de nieuwe kerk liggen de resten van een oude basiliek). 

ZeezichtDe omgevingRestaurant aan zee bij avond.Restaurant aan zee 

 

 

 

 

 Home      De Zoektocht           De Aankoop       De verbouwing     Het complete huis     Foto’s     Contact