De verbouwing

Met de architect hebben we een aantal huizen bekeken welk type wij heel mooi vonden. De architect wist direct wat we wilde. Hij heeft een tekening gemaakt op basis van het bestaande gebouw.

Toen de tekening klaar was en wij er de goedkeuring aan hadden gegeven werd de tekening ter keuring aangeboden bij de gemeente. De tekening werd, anders dan in veel gevallen in Nederland, gelijk goedgekeurd.

Voor Eressos zelf hebben we een revolutie betekend wat betreft het verbouwen van een huis. Het is in Eressos nog heel gewoon dat je eerst met een metselaar praat over de kosten, deze het werk laat uitvoeren om er dan achter te komen dat de kosten ver worden overschreden omdat het werk nogal tegenzat. Als dit dan is gebeurd ga je met een timmerman om tafel zitten om dezelfde procedure nogmaals te doorlopen. Omdat wij geen tijd hadden voor deze aanpak hebben wij de architect gevraagd om een offerte uit te brengen voor de gehele verbouwing. En wel zo opgesteld dat hij aan dat budget gebonden was en niet mocht overschrijden.

Wonderwel werkte de architect mee aan deze, ook voor hem, nieuwe werkwijze.  Het bedrag is afgesproken en ook de termijnen wanneer er betaald zou worden. In de offerte werd ook de datum aangegeven wanneer de verbouwing klaar moest zijn.

De verbouwing is zonder al te veel moeilijkheden verlopen. Alleen de buurvrouw was er niet gelukkig mee dat er water van haar werd gebruikt tijdens de verbouwing. Na het oude vrouwtje tegemoet te zijn gekomen door de gehele jaarrekening van het water te voldoen liet ze haar ongenoegen varen en was ze erg gelukkig dat er eindelijk weer iemand naast haar kwam wonen.

In dat jaar zijn we 5 keer naar Eressos gegaan om de vorderingen te bekijken. Ook werden er wekelijks foto’s gemaild, door de architect , hoe de verbouwing opschoot.

De architect verzekerde ons dat we alleen de koffers maar mee hoefden te nemen en dat we zo in het huis konden wonen op de afgesproken datum.

De dag nadat de verbouwing klaar moest zijn, stonden wij met onze koffers bij ons huis. Alleen waren de timmerman, schilder, elektricien en loodgieter nog volop bezig met de afwerking.  We hebben daarom nog een aantal dagen elders onderdak moeten zoeken voordat we dan toch in ons huis konden.

Omdat we toch wel merkten dat het erg warm kon worden in het huis hebben we deze dagen ook maar gebruikt om een airco te laten instaleren.

 Het sloopwerkNog meer sloopwerkHet opbouwen

 Het opbouwen 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home        De Zoektocht            De Aankoop      Het complete huis     De omgeving     Foto’s     Contact