Het complete huis

De eerste vakantie dat we in het huis woonden, waren we zelf nog druk met het uitzoeken van een lamp hier een schilderij daar. Als je denkt dat je overal aan gedacht hebt, kom je er achter dat er nog een koekenpan, voor het eitje bij het ontbijt, gekocht moet worden. 

Omdat dit de gewoonte is in Eressos, en omdat wij vinden dat we de cultuur, gewoontes etc. van de lokale bevolking moeten respecteren, is het huis gewijd door de kerk. Voor ons een unieke ervaring. 

Het huis is volledig naar onze zin en hebben er al menig vakantie doorgebracht.

Hier kom je echt tot rust. ‘s Morgens en ’s avonds komen de schapen van de berg aflopen en dat is een mooi gezicht. Ook de buren zijn erg aardig en menig maal krijgen we wat van eigen bodem zoals sinaasappelen, eigengebakken cake, geitenmelk etc.

We kennen ondertussen al een aardig woordje Grieks en kunnen al wat met de mensen communiceren.  Dit is ook wel nodig want de oudere mensen spreken alleen maar Grieks en dan ook nog met een dialect.

‘s Morgens op het dorpsplein is het een komen en gaan van mensen en wij hebben hier al menig uur doorgebracht. Mensen vinden het leuk als je aanschuift om het spel Tavli (Back Gammon) mee te spelen of zo maar koffie met ze drinkt.

Natuurlijk worden dan ook de prijzen van het voer voor de schapen, de prijzen van de geiten en schapen, de droogte en de normale dorpsroddels besproken.

‘s Avonds is het heerlijk vertoeven in de diverse tavernas en cafés.

Voor de liefhebber is er een disco die buiten het hoogseizoen alleen op zaterdag is geopend.

Voor wie van rust, cultuur en kan genieten van de lokale gerechten is hier aan het goede adres.Het inwijden van het huisAchterzijde van het huisTerras aan de achterzijde

 Het dakterras

 

Home      De Zoektocht              De Aankoop        De verbouwing      De omgeving      Foto’s      Contact